emmasresor.blogg.se

Välkomna till min reseblogg.

Sao Paulo

Publicerad 2013-07-10 01:18:11 i Allmänt,

Efter resan till Pantanal hade vi bara en vecka kvar i Lajeado så det blev en del farväl till våra vänner, en heldå-middag med professorn och biologi-studenterna vi lärt känna i labbet och en del packande. Det kändes faktiskt ganska skönt att få ge sig iväg, jag var mättad på Lajeado och var verkligen sugen på att resa runt och sen komma hem till Sverige. Det har ändå gått mer än 4 månader nu! Första stoppet var Sao Paulo. Naturligtvis möttes vi inte av något vackert väder så den första dagen blev det sightseeing i regn regn och åter regn! Inte så kul men vad gör man! Vi besökte en vacker katedral och en kyrka, vi gick runt lite i det japanska området (tydligen där den största japanska populationen utanför japan bor) osv. Ärligt talat kändes det inte som det fanns så mycket att besöka i centrum. Och vi var väl inte så peppade på att springa runt i regnet heller. Vi tog oss hem på eftermiddagen för att undvika att vistas ute efter klockan 18.00 då det varit en hel del ganska stora protester (som ni säkert läst om). Det hade ju varit väldigt våldsamt veckan innan och vi viste inte om det skulle spåra ur igen.
 
 
 
Nästa dag blev det Av. Paulista, den kända gatan i Sao Paulo. Ärligt talat kan jag säga att jag är aningen besviken på den staden. Jag vet inte om det berodde mycket på vädret men det kändes inte som att staden hade mycket att erbjuda. Vi hittade en klädbutik vi besökte och så gick vi till MASP, det stora konstmuséet. Där fanns faktiskt en hel del vacker konst och det kan väl rekomenderas... men annars skulle jag nog inte direkt tipsa någon om att dra till Sao Paulo. 
 
 
Den sista dagen skulle vi ta flyget på eftermiddagen och hade inte så mycket ledig tid så vi gjorde en snabb liten tripp till en park där vi spatserade runder tills vi tog flyget vidare till Salvador för att sen direkt ta en buss mot Chapada Diamantina, ett underbart område några timmar utanför Salvador med vacker natur, grottor och vattenfall!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Lämna gärna en liten kommentar!
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela