emmasresor.blogg.se

Välkomna till min reseblogg.

Santa cruz och introduktionsdag

Publicerad 2013-03-09 23:25:00 i Allmänt, Brasilien,

Sitter här på en gammal parkbänk utanför en av Univates alla byggnader, under en liten skog av träd och njuter av en smått mulen men ändå varm dag. Har precis avslutat ett härligt gympass på skolgymmet och passade då på att göra ett stopp på skolan och utnyttja deras internet några minuter.

Igår (fredag) blev det en tidig morgon, redan klockan halv 6 gick vi upp för att ta bussen mot Santa Cruz do sul för att registrera oss hos polisen, så nu är våra visum äntligen fullt giltiga. Det var riktigt höstväder och det öste ner hela dagen, även när vi kom tillbaka till Lajeado... vi får nog räkna med en del sådana dagar här nere nu eftersom sommaren börjar gå mot sitt slut, dock kommer vi ha värmen kvar ett tag till och det tackar man för! 

Imorse var det introduktionsdag för vår kurs som ska komma att handla om reningsverk och det verkar som det kommer att bli ganska intressant. Vi kommer bara ha ett fåtal föreläsningar, ca 5 stycken, men resten av tiden ska spenderas på vårt projekt då vi ska ta prover på ett/två reningsverk och göra valfri analys på vattnet. Dessutom ska vi göra en review av en artikel. Kursen läser vi tillsammans med 4 andra elever, alla från Brasilien, men förhoppningsvis pratar de hyfsat bra engelska (de har ju ändå valt att studera en engelsk kurs), men de var lite blyga idag så vi får se hur det går vid nästa tillfälle.
 

Kommentarer

Lämna gärna en liten kommentar!
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela